Skype

Beschrijving
Skype is een populaire communicatietool om gratis te (video) bellen en chatten. Om Skype te kunnen gebruiken heb je een laptop, computer, tablet, iPhone of smartphone nodig. Het programma is gratis verkrijgbaar voor Windows (Windows 2000 of nieuwer), macOS (Mac OS X 10.3 of nieuwer), Linux, iOS, Android en Windows Phone. Skype is een vorm van beeldbellen.

Voordelen

  1. De cliënt kan met Skype bellen via de computer met vrienden en familieleden. Bellen is gratis als de laptop of tablet met een wifiverbinding verbonden is aan het internet. Zorgvrager kan op deze manier in contact blijven met geliefden en heeft sociaal contact met anderen.
  2. De zorgverlener kan contact onderhouden met de zorgvrager en op deze manier tijd efficiënter indelen (geen reistijd). In tijden zoals de coronacrisis kan er toch contact gehouden worden met kwetsbare individuen, waarbij rekening wordt gehouden met de afstandsregeling.
  3. De mantelzorger kan contact onderhouden met dierbare zonder fysiek aanwezig te zijn. Er kan snel (gratis) contact worden opgenomen. Voor de mantelzorger kan dit een verlichting in werkzaamheden betekenen.

Hoe werkt het

Ervaring uit de praktijk
 
Wordt nog aan gewerkt.

Website
https://www.skype.com/nl/