Stap op 1

Ken je die medewerkers die altijd voor een ander klaarstaan? Die met liefde en toewijding zorgen voor de patiënten, cliënten, bewoners of welke naam jouw organisatie eraan geeft? Die medewerkers die ook thuis zorgen dat de boel draait, en vaak ook vrijwilligerswerk doen of mantelzorger zijn? Die medewerkers wil je koesteren en behouden voor dit mooie vak en helpen bij het ontwikkelen en ontplooien van hun ambitie en talenten. Dat begint bij het goed zorgen voor jezelf.

Met de gratis online vijfdaagse 'Stap op op één' worden medewerkers door middel van filmpjes en opdrachten geinspireerd om niet alleen goed voor anderen, maar ook goed voor zichzelf te zorgen.

Het doel      
Deelnemers worden zich bewust van wat ze nodig hebben om hun werk goed, gezond en met plezier te doen. Maar daar blijft het niet bij. Ze delen hun bevindingen, ondernemen actie en brengen het geleerde in de praktijk. 

Hoe werkt een vijfdaagse?
In vijf dagen willen we de deelnemer iets meegeven, iets leren. Dat zijn geen grote dingen, dat zijn kleine stapjes. En die gaan over beter voor jezelf zorgen. Jezelf meer op 1 zetten. Daar komt dat symbool weer naar voren. Dat gaan we doen door in die periode, heel concreet, elke dag een mail te sturen met daarin een toelichting en de link naar de online omgeving waarin de opdracht staat. Het zijn laagdrempelige opdrachten, maar belangrijke opdrachten, waar iedere medewerker zelfstandig mee aan de slag kan gaan op een moment en plek dat het beste past. Om de kwaliteit van de vijfdaagse te waarborgen is de inhoud ontwikkeld door VOOR LIZ in samenwerking met psycholoog Frederike Mewe.

In de online toolkit vind je een instructie voor leidinggevenden hoe zij deze vijfdaagse kunnen inzetten in hun team: https://stapop1.nl/online-toolkit. Deelnemen is heel eenvoudig. Medewerkers kunnen zichzelf aanmelden via de website https://stapop1.nl/

We hopen dat uw organisatie achter dit initiatief van de 14 regionale werkgeversorganisaties staat en ambassadeur wordt. Hiermee willen we een landelijke beweging in gang zetten die lang aanhoudt.

stapop1_site_afb