Veilige zorg

Een veilige zorgrelatie, daar moet iedere cliënt op kunnen vertrouwen

Dergelijke berichten komen helaas regelmatig voorbij in het nieuws. Het merendeel van de 1,3 miljoen medewerkers in de zorg zet zich dagelijks met hart en ziel in voor cliënten. Toch wordt de zorgsector geconfronteerd met een ‘kleine’ groep van zorgmedewerkers (1-3%) die over de schreef gaat, bijvoorbeeld door diefstal, mishandeling en/of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit veroorzaakt emotionele en materiële schade en heeft vaak een behoorlijke (soms blijvende) impact voor alle betrokkenen.

De maatschappelijke behoefte aan nieuw vertrouwen in zorg, veilige zorg, is groot en vraagt om gezamenlijke inzet. WGV Zorg en Welzijn ondersteunt de landelijke campagne "Een veilige zorgrelatie, daar moet iedere cliënt op kunnen vertrouwen" en zal zorgorganisaties in Twente, Achterhoek, Regio Zwolle en Stedendriehoek & Noord-Veluwe informeren en tools, waaronder het Waarschuwingsregister, aanreiken.

Er worden activiteiten en tools aangeboden, ondersteund en gefaciliteerd op het gebied van bewustwording, preventie en interventie met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag en op het gebied van integriteit. Op de pagina Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en in de flyer vindt u aanvullende informatie.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Neem contact op met Maria Perini, projectmedewerker en projectleider Waarschuwingsregister, telefonisch via 088 255 6650 of per e-mail.