Vitaliteitsdashboard

WGV Zorg en Welzijn heeft een vitaliteitsdashboard ontwikkeld dat eenvoudig ingezet kan worden binnen de eigen intranetomgeving. Medewerkers worden via het vitaliteitsdashboard op een makkelijke en laagdrempelige manier geïnformeerd over de mogelijkheden om gezond aan het werk te blijven. Wilt u uw medewerkers ook stimuleren om gebruik te maken van de mogelijkheden die de organisatie biedt om duurzaam inzetbaar te blijven?

Afbeelding_Vitaliteitsdashboard

Welke informatie kan ik vinden in het dashboard?
Het vitaliteitsdashboard geeft binnen 4 hoofdthema’s (4 hoofd-tegels) een duidelijk overzicht weer van de mogelijkheden die een organisatie biedt voor ontwikkeling, voor het goed en gezond aan het werk zijn én blijven. De 4 hoofdthema’s zijn: 1) werkomstandigheden, 2) ontwikkelen & loopbaan, 3) vitaal & gezond en 4) werk & privé balans. Onder elk hoofdthema kan doorgeklikt worden naar verschillende onderwerpen (tegels) die verder uitgewerkt zijn aan de hand van een vaste indeling:

  • Algemene informatie
  • Wat kun jij doen?
  • Wat kan de organisatie doen?
  • Meer informatie

Waarom een vitaliteitsdashboard?
Tijdens bijeenkomsten hoorden we dat diverse organisaties op zoek zijn naar een dergelijk instrument en hier vragen over hadden. WGV Zorg en Welzijn denkt graag met haar leden mee en besloot het vitaliteitsdashboard te ontwikkelen ten behoeve van alle leden. Hierbij hebben we afgekeken bij onze collega’s in Limburg. Daar is een soortgelijke tool ontwikkeld op basis van input van 8.000 zorgmedewerkers. Deze tool, de ontwikkelwinkel, vormde de basis van het vitaliteitsdashboard. Twee zorginstellingen uit onze regio hebben hierbij meegekeken en -gedacht.

Een dashboard op maat
WGV Zorg en Welzijn heeft een basis vitaliteitsdashboard ontwikkeld waarin veel onderwerpen zijn opgenomen. Deze kan uiteraard eenvoudig worden aangepast aan de wensen van de organisatie. Zo kunt u zelf bijvoorbeeld onderwerpen toevoegen of verwijderen, teksten in eigen schrijfstijl zetten of zelfs de naam ‘vitaliteitsdashboard’ aanpassen. WGV Zorg en Welzijn neemt de ontwikkelkosten voor haar rekening, waardoor we het vitaliteitsdashboard tegen een aantrekkelijk tarief kunnen aanbieden.

Voor meer informatie of als u geïnteresseerd bent om het vitaliteitsdashboard in te zetten in uw organisatie, mailt u naar Hilda Regterschot.

Logo_Vitaliteitsdashboard.[1]