Vitaliteitsgesprek

WGV Zorg en Welzijn heeft samen met enkele leden het Vitaliteitsgesprek ontwikkeld. Een gesprek tussen medewerker en leidinggevende, waarbij alle items die van invloed zijn op ‘goed kunnen werken; een goed werkvermogen houden’ aan bod komen. Belangrijk is dat het vitaliteitsgesprek een dialoog is en gericht op de toekomst, waarbij concrete afspraken gemaakt worden die het werkvermogen vergroten.

Uitgangspunt zijn de items van het Huis van werkvermogen, ontwikkeld door de Finse professor Juhani Ilmarinen, de grondlegger van de Work Ability Index (WAI). Het gaat over opleiding & vaardigheden, gezondheid & vitaliteit maar ook over de werk-privébalans en hogere zingeving (werk doen dat ertoe doet) of het ontwikkelen van talenten in de dagelijkse praktijk.

Dit gesprek kan naast of in plaats van het gebruikelijke (functionering/jaar)gesprek gebruikt worden. U kunt het natuurlijk aanpassen naar eigen inzicht. Voorop staat de vitaliteit van medewerkers en hiermee de organisatie.

Downloads

Meer informatie
Bekijk de agenda voor de inhoud van de diverse netwerken. Wilt u deelnemen aan een van de netwerken of contact over arbobeleid en verzuim? Neem dan contact op met beleidsadviseur Marloes Damhuis, telefonisch via 088 255 6650 of per e-mail.