Zorg Opvang Team

De druk op zorg- en welzijnsmedewerkers wordt steeds groter en de emotionele belasting neemt toe. Het is cruciaal dat we hen helpen ook goed voor zichzelf te zorgen. Het Zorg Opvang Team biedt coaching aan medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor en verwijzen indien nodig door naar gespecialiseerde hulp. 

Inzetbaarheid van zorgprofessionals
Zorgmedewerkers kunnen in video- of telefoongesprekken stoom afblazen. Nu, tijdens de coronacrisis, maar ook daarna is daar steeds meer behoefte aan. Gesprekken over ervaringen tijdens het werk kunnen bijdragen aan de inzetbaarheid van zorgprofessionals. Veel zorg- en welzijnsorganisaties hebben al voorzieningen op dit gebied, maar als daar minder capaciteit voor is, bieden de coaches uitkomst.

ZOT_coaching_2

Communicatiemiddelen
Als bestuurder of hr-professional ben je bekend met de loopbaancoaches van Sterk in je werk. In deze tijd van corona hebben zorg- en welzijnsprofessionals behoefte aan (preventieve) mentale coaching. Hiervoor is er een Zorg Opvang Team, bestaande uit deskundige coaches. Zij worden gematcht met kandidaten die zich aanmelden via sterkinjewerk.nl/extra-coaching.

Juist preventieve coaching kan het verschil maken voor medewerkers. Maak de mogelijkheid om met een onafhankelijk persoon te praten kenbaar in je organisatie door deze flyer te downloaden en te verspreiden. 

Aanmelden  
Zorg- en welzijn medewerkers kunnen zich aanmelden op www.sterkinjewerk.nl/extra-coaching. Coaches die op vrijwillige basis willen bijdragen om medewerkers in zorg en welzijn gezond te houden, kunnen terecht bij www.extrahandenvoordezorg.nl.